A projektről

2021-2-CY02-KA220-YOU-000050282

1970 óta több mint háromszorosára nőtt a nyersanyagfelhasználás a világon és 2050-re ismét megduplázódhat. Évente több mint 2,12 milliárd tonna hulladékot dobunk ki, de a háztartási hulladéknak jelenleg mindössze 40%-át használjuk vagy hasznosítjuk újra. A megvásárolt dolgok 99%-át 6 hónapon belül eldobjuk. A világgazdaságnak csupán 9%-a működik körforgásosan.

Ösztönözni kell az újrafelhasználást és a termékek hasznos élettartamának meghosszabbítását. A ScaleUPcycling projekt célja, hogy motiválja a fiatalokat a környezettudatos és aktív magatartásra, valamint arra, hogy változtassanak a mindennapi életükön. Bár az elmúlt néhány évben megfigyelhető volt az újrahasználati és az upcycling kezdeményezések kis mértékű növekedése, az újrahasználat továbbra is a leginkább figyelmen kívül hagyott és kiaknázatlan lehetőség a kevesebb hulladékkal rendelkező társadalom felé vezető úton. Az upcycling napjainkban még jórészt kiaknázatlan terület. A környezetre és a társadalomra gyakorolt valódi jelentős hatás eléréséhez nagyobb méreteket kell öltenie.

Ebben az összefüggésben a ScaleUpcycling projekt célja, hogy együttműködési platformot biztosítson a fiatal ötletgazdák, ifjúságsegítők és az újrahasználati, valamint az upcycling ökoszisztéma iránt érdeklődők számára. Azáltal, hogy új ismereteket kínálunk az upcycling révén történő közösségépítéssel kapcsolatban, digitális platformunk növeli a fiatalok és ifjúsági munkások azon képességét, hogy saját upcycling tevékenységeket, kezdeményezzenek és irányítsanak, változásokat érve el ezzel környezetükben. A projektben kitűzött célokat innovatív digitális eszközök, e-learning anyagok és képzési modulok használatával valósítjuk meg, amelyek lehetővé teszik a fiatalok és ifjúsági munkások számára, hogy új készségeket, kompetenciákat és gyakorlati ismereteket szerezzenek.

Kik vagyunk, és mit csinálunk a projektben?

Az upcyclingot folytatnunk kell! Olvassátok el híreinket és hallgassátok meg podcastjainkat!

Coming soon

Coming soon